Voldoe aan de informatieplicht met handige tips

U heeft nog vier weken de tijd om uw genomen energiebesparende maatregelen in eLoket te rapporteren. Het aantal bedrijven en instellingen dat uw voorging groeit wekelijks. Ga nu direct aan de slag met onze handige tips!

Laat ook zien welke maatregelen u heeft genomen. Rapporteer de maatregelen van locaties of vestigingen met een jaarlijks energieverbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent).

Tips Informatieplicht energiebesparing

1. Twijfelt u of uw bedrijf of instelling informatieplichtig is? Check het snel via het stappenplan

2. Start direct. Eind juni verwacht de RVO helpdesk veel vragen. Wilt u snel worden geholpen? Ga dan nu zelf aan de slag met de module van het Dienstencentrum.Als u een informatieplicht heeft:

 

Als u een informatieplicht heeft:

1. Zorg dat u eHerkenningsmiddel niveau 1 heeft. Dat is nodig om te kunnen rapporteren in eLoket. De levertijd is circa 5 werkdagen en er zijn kosten aan verbonden, 5 tot 22 euro per jaar.

2. Open op rvo.nl/informatieplicht de lijst met erkende maatregelen passend bij uw bedrijfstak.

3. Bekijk de lijst en rapporteer de genomen maatregelen in eLoket van RVO.nl

 

Vragen? Kijk bij Veel gestelde vragen informatieplicht van RVO.nl (pdf) of bel het Dienstencentrum.

Heeft u meerdere vestigingen? Gebruik dan de XML upload en rapporteer voor alle vestigingen in één keer. (Interessant bij tien of meer vestigingen).

 

Weinig tijd? Of te ingewikkeld (wat het al snel is bij een grafi/media bedrijf)

1. Neem contact op met uw branche organisatie, bijvoorbeeld KVGO. 

2. Of schakel het Dienstencentrum als externe professional in.  Maak gebruik van de door het Dienstencentrum ontwikkelde gratis module binnen de Energie RI&E. Meer weten bel: 020 5435688!

 
   « Meer Nieuws...